Hollmén-suku ry

Tervehdys sukuneuvostolta


Lue jäsenkirje huhtikuulta 2019 tästä.

Hyvä Hollmén-suku ry yhdistyksen jäsen

 

Vuoden alussa tarttui kesällä 2018 sukujuhlassa valittu sukuneuvosto virallisesti sukuyhdistyksemme ohjaksiin. Uutena puheenjohtajana koen tehtävän vaativaksi, mielenkiintoiseksi ja velvoittavaksi. Uskon että edellisten kausien aikana tehty pitkäjänteinen, rakentava työ ohjaa ja helpottaa tulevaa toimintaamme. Erityisen kiitoksen esitän edeltäjälleni talousneuvos Timo Hollménille kunniakkaasta tehtävän hoidosta. Osaajista ja kokemuksesta koostuva sukuneuvosto on tukenani. Sukuneuvoston yhteystiedot ovat kirjeen lopussa.

Ajan kiivaan kulun olemme voineet todeta, kun parittomina vuosina olemme saaneet luettavaksi suvun lehden ja kun joka neljäs vuosi meidät on kutsuttu sukujuhlaan. Tässä on toiminnallinen selkäranka edelleen mutta kylkiluiksi pyrimme välivuosiin järjestämään retkiä entiseen tapaan ja myös muuta toimintaa. Ideoita toivomme hartaasti.

Sukuyhdistyksemme toiminnan vaativuus kasvaa jatkuvasti ajan myötä. Vuosikymmeniä sitten sukuyhdistyksemme jäsenkunta toimi pääosin parin pitäjän alueella ja sukulaiset; sedät, enot, tädit, serkut tunsivat toisensa. Arkityön lomaan suvun juhlat olivat odotettua vaihtelua. Suullinen tiedotus toimi. Nyt yhdistyksemme jäsenet ovat ympäri maailmaa, moni jäsen on toiselle 4. tai 5. serkku. Yhdistyksen asioiden seuraaminen ja tiedottaminen vaativat toisenlaisia kanavia. Pyydän käyttämään kotisivujamme ja ottamaan aktiivisesti yhteyttä sukuneuvostoon. Tiedotteet ja lehdet postitamme jäsenrekisterin perusteella, missä on melko paljon virheellisiä osoitteita. Yksi keskeinen syy on, että sukuyhdistykseen jäseniksi aikoinaan tulleet lapset ovat kotiosoitteestaan lentäneet pesästä. Yhdistystä ei myöskään ole aina tiedotettu poisnukkuneista. Toivomme siis jäseniä ilmoittamaan muutokset yhteystiedoissa. Ne voi myös tarkistuttaa sukuneuvostosta jäsenrekisterin pitäjältä. Jäsenrekisteriä ei voi tietosuojalain mukaan julkaista. Jokaisella on oikeus tarkistuttaa ja poistattaa tietonsa tietosuojaselosteemme mukaisesti.

Perinteiselle sukututkimukselle, mitä edustavat ansiokkaat sukukirjamme, asettaa nykyinen lainsäädäntö tiukat rajat. Toisaalta henkilökohtaisella tasolla moderni DNA-tutkimus antaa kullekin kutkuttavan mahdollisuuden selvittää taustojaan. Hiljattain teetin perimästäni selvityksen. Sen perusteella löytyi kuukaudessa yli kymmenen tuhatta sukulaisuussuhdetta, joista kolmasosa Suomessa. Joukossa on useita sukuumme kuuluvia, mutta silti minulle vieraita henkilöiltä. Kiehtovaa mutta ei pakottavaa.

Ihmisiä ovat aina kiinnostaneet jutut ja sattumukset. Vielä hauskempaa, kun tarinoissa on osallisena tuntemamme sukulainen. Jutut liittävät meidät osaksi suvun yhteistä tarinaa. Sukukirjat ovat useimmiten luetteloita. Persoona nimen ja numeroiden takana on tärkeämpää. Siksi teemme avauksen: keräämme juttuja, sattumuksia, tokaisuja jne henkilöistä ja asioista joissa on osallisena sukumme jäsen. Niitä voi toimittaa kenelle tahansa sukuneuvoston jäsenistä. Jutut keräämme ja lajittelemme ja jos aineistoa riittää, julkaisemme ne kirjana. Kaikki talkoisiin juttuja keräämään!

Hyviä kohtaamisia ja tyytyväistä elämistä vuodelle 2019

Sakari Alaranta, puheenjohtaja

Sukuneuvosto


15.4.2019

Ajankohtaista

Sukuyhdistyksen kesäretki suuntautuu Tyrväälle. Ilmoittaudu mukaan kätevästi verkosta.
20.1.2020
Lue jäsenkirje huhtikuulta 2019 tästä.
15.4.2019